imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • A B+R parkolókat elhelyezésüket tekintve úgy építik meg, hogy a helyközi és távolsági tömegközlekedési forgalmat szolgálják ki?

  • néhány nagyobb csomópontban érintőképernyős gépek segítik majd az útvonal-tervezést, a legmegfelelőbb járatok kiválasztását?

  • Szegeden 1974. október 1-jétől vezették be a kalauz nélküli közlekedést?

Hétfőtől ideiglenesen zsákutca lesz a Textilgyári út

2010. október 08.

Október 11-én, hétfőn várhatóan újabb forgalmi változás lép életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden. A módosítás miatt terelőúton járnak az érintett buszok és villamospótló buszok. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen! 

A 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt október 11-én, hétfőn reggel a tervek szerint újabb forgalmi rend változást von maga után Szegeden. A kivitelező építi a Textilgyári úti deltafordulót, ezért lezárja a Textilgyári út Kálvária sugárúti végét. A munkálatok várhatóan október végéig tartanak. Az érintett buszok és pótlóbuszok terelőúton járnak. 

A 36, 36Y és 3F jelű járatok útvonala nem változik. A 13, 13A autóbuszok és 3-as jelű villamospótló járatok útvonala jelentősen módosul: nem érintik a Kenyérgyári és a Textilgyári utat. A 13 és 13A jelű buszok a Bakay Nándor utca – Vásárhelyi Pál utca – Móravárosi körút útvonalon járnak a Móravárosi bevásárlóközpont végállomásig. A 3V jelű villamospótló buszok a Kálvária sugárút – Vásárhelyi Pál utca útvonalon mennek el a Bakay Nándor utcai végállomásig. Átszállni a 3F járatra a II. kórház megállónál lehet. (Lásd a tömegközlekedési térképmellékletet!)

Hétfőtől ideiglenesen zsákutca lesz a Textilgyári út

A 3-as villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. A kivitelezési munkáit az önkormányzat pályázatán az SZ 3 Konzorcium nyerte el nettó 2 milliárd forintos ajánlatával öt induló közül. A cégtársulást a budapesti Alpine Hungária Építő Kft. vezeti, másik tagja az algyői Délút Építő Kft. Az átépítés során a kivitelező kicserél 2,4 kilométer villamosvágányt és felsővezetéket, a II-es kórháztól a Kálvária térig 700 méter hosszan párhuzamos sínt is fektet. A Kálvária sugárút Veresács utcai csomópontjánál körforgalom épül. Megújul a közvilágítás, és 2700 négyzetméteren útburkolatot cserélnek.

 

Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.