imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • beszálláskor a villamos padlószintje azonos magasságban lesz a megálló peronjával?

  • Szegeden több mint harminc éve nem volt ekkora volumenű elektromos tömegközlekedés-fejlesztés?

  • A B+R kifejezés a „bike and ride – kerékpározz és utazz” szlogenből eredő rövidítés?

Új jelzőlámpás csomópont és dísztér a Mars téren

2010. október 15.

 

Október 15-én, pénteken változik a forgalmi rend a Mars térnél: üzembe kerül a jelzőlámpás csomópont a Hajnóczy utcánál. Elkészült az SZTE Mérnöki Kar épületét méltó módon kiemelő parkosított dísztér is, megszűntetve az átmenő gépjárműforgalmat a tér ezen az oldalán. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A „Szeged városközpontjának funkcióbővítő fejlesztése” projekt keretében befejeződött a Mars térhez kapcsolódó közlekedési csomópontok átépítése, melynek célja a piacra érkező gépkocsiforgalom és a buszpályaudvar forgalmának szétválasztása.

Az új forgalmi rend szerint a körútról a buszpályaudvar felé lekanyarodó járművek csak a Szt. Gellért utca felé haladhatnak a Kossuth Lajos sugárút irányába, nem tudnak áthajtani a Mérnöki Kar előtt a Pulz utca felé.

Október 15. péntektől a Hajnóczy utcánál beüzemelik a jelzőlámpás csomópontot, hogy megkönnyítse a piac autós megközelítését. Újdonság, hogy a nagykörútról (a Kossuth Lajos sgt. felől) kis ívben jobbra lehet kanyarodni a piac felé, a térről kikanyarodni pedig mindkét irányba lehet a nagykörútra. A Hajnóczy utcából azonban ezután csak jobbra lehet kikanyarodni! A nagykörút felől a piac a továbbiakban csak a Gábor Dénes Gimnázium előtti utcaszakaszon keresztül közelíthető meg.

Újdonság továbbá, hogy a Boross József utca kétirányúvá vált a Mars téri szakaszán. A piac belső parkolójának bejárata átkerült a Boross József utcába, a Mérnöki Kar felőli sarokra. Fő megközelítési útvonala pedig a Nagykörút-Boross József utca, a parkolót elhagyni pedig a Boross József utcán át a Gábor Dénes Gimnázium előtti útszakasz, a Cserzy Mihály utca és a Pulz utca felé lehet. A Boross József utca Mérnöki Kar és a Pulz utca közötti szakasza továbbra is egyirányú marad a Pulz u felé.

Az SZTE Mérnöki kar előtt elkészült a dísztér. Az intézmény díszburkolatos előtereként szolgáló klasszikus park 450 m2 –es cserjés zöldfelületén 20 db fa került kiültetésre. A 800 m2 díszburkolaton 2 szobor, 20 pad és burkolatba süllyesztett díszvilágítás kapott helyet.

A kivitelezést a közbeszerzési eljárás nyertese, a Mars SC Konzorcium végezte bruttó 250 millió forint értékben. A cégtársulás vezetője a SADE Magyarország Mélyépítő Kft., a konzorcium partnere pedig a Colas Út Építőipari Zrt.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.