imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút találkozásában nem hagyományos körforgalom épült, hanem egy kör alakú, jelzőlámpás csomópont?

  • Szegeden 1908. október 1-jén indult útnak az első villamos?

  • a Rókusi csomópontban kizárólag annak a sávnak a prizmái világítanak, melyek szabad jelzést kaptak?

Forgalomváltozások a 2-es és 3-as villamosvonal építése miatt

2010. október 25.

A tervek szerint újabb forgalomváltozás lép érvénybe október 28-tól, csütörtöktől a 2-es villamosvonal építése miatt a Rókusi körúton és  a 3-as villamosvonal építése miatt a Kálvária térnél. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Újabb szakaszát kezdi el a kivitelező az új rókusi 2-es villamosvonal kivitelezésének előreláthatólag szerdán reggel. Ezért a Kisteleki utcától a Tesco parkoló bejárójáig a Tesco felőli oldalon közlekedhetnek a járművek. Ez azt jelenti, hogy – a Rókusi körúton a Szatymazi utcai csomópont torkolata mellett – lezárják a Körtöltés utca körúti torkolatát is a külső oldalon. A lezárt csomópontokat kikerülni a Rókusi körút-Kisteleki utca-párhuzamos szervizút-Petresi utca felé, vagy a pláza mögötti Búvártó utca-Szatymazi utca irányába lehet.

Két buszmegállót érint a terelés. A Tesco oldalán a Rókusi víztorony ideiglenes megálló visszakerül a régi helyére, a felújított megállóba. A McDonalds előtti megálló helyett pedig ideigleneset alakítanak ki, a mostanihoz közel. A terelés várhatóan egy hónapig tart.

A 3-as villamosvonalon a tervek szerint csütörtök reggel a kivitelező elkezdi építeni a Veresács utcai villamoskitérőt. Emiatt a Kálvária sugárúton a Bajai út irányába közlekedőket elterelik a Kálvária tér belső felére; a Kápolna utcán át juthatnak vissza a sugárútra. A 3 és 3F jelű villamospótló járatok, valamint a 36, 36Y, 16, 16A jelű buszjáratok átmenetileg a Kálvária tér belső felén állnak meg. A 90 és 90F jelű autóbuszjáratokat a terelés nem érinti. A belváros felé haladók számára változatlan a forgalmi rend. A munkálatok előreláthatólag november közepéig tartanak.

Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.