imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Szegedi Szabadtéri Játékok idején üzemel a Szegedi Közlekedési Kft. 313-314 pályaszámú nosztalgia ikervillamosa?

  • a jelenlegi trolibusz hálózat 2011-re 3,7 km-mel gyarapszik?

  • az energiaellátó állomások korszerűsítésével az áramkimaradások lehetősége minimálisra csökken, valamennyi állomás teljesen távvezérelhető és távfelügyelt lesz?

Ünnepélyes munkaindítás a megújuló 4-es villamos végállomásán

2011. február 15.

Szeged, 2011. február 15. – Ma délelőtt a régi felsővezeték átvágásával adta át jelképesen dr. Botka László polgármester a 4-es villamosvonal munkaterületét a kivitelező képviselőjének. A 4-es villamosvonal rekonstrukciója szakaszosan halad Tarján végállomástól az Anna-kúti csomópontig. A munkálatok tartós közúti forgalomkorlátozással egyelőre nem járnak.

A mai naptól indul a 4-es villamosvonal rekonstrukciója. A munkaterületet dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere adta át ma délelőtt jelképesen, a felsővezeték átvágásával Novák Sándornak, az MTV 4 Konzorcium képviselőjének. A felújítás szakaszosan halad nyár végéig Tarján végállomástól az Anna-kúti csomópontig. A kivitelező először Tarján végállomás és a Glattfelder tér között eltávolítja a felső vezetékeket, tartóoszlopokat és oszlopkarokat. Ezek a munkafolyamatok nem járnak tartós közúti forgalomkorlátozással. A keresztutcáknál és a kapubejáróknál lokálisan 1-1 órás lezárásra kell számítani.

A Glattfelder tér és az Anna-kúti csomópont közötti szakasz faltól falig megújul majd. Itt szintén elbontják a régi vágányokat és felső vezetékeket, helyükre új sínek és légvezetékek kerülnek. A Tisza Lajos körút folytatásához hasonlóan közös tömegközlekedési sáv készül. Megújul a járda és a körút aszfaltburkolata.

A város kivitelezővel szemben támasztott követelményei az építkezés szervezésével kapcsolatban:

  • a József Attila sugárúton a villamossínt keresztező utcák átjárói közül egymás mellettiek egyszerre nem zárhatóak le.
  • a József Attila sugárúton a helyi lakosok számára reggel és este a parkolókból, garázsokból történő ki- és beállás legyen biztosított.
  • az építkezés területét keresztező tömegközlekedési útvonalak lehető legrövidebb idejű akadályoztatása.

A munkálatok miatt vágányzár lépett életbe; villamospótló autóbuszok közlekednek Tarján és a Dugonics tér között. Ajánlott átszállóhely: a Centrum Áruház megállóhely. A 8-as jelzésű trolibusz Anna-kúti megállóhelye módosul: Rókus II. Általános Iskola végállomás felé a Kálvin téri ideiglenes megállóból indul.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.