imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • A B+R kifejezés a „bike and ride – kerékpározz és utazz” szlogenből eredő rövidítés?

  • 1879-ben Werner Siemens mutatta be egy berlini kiállításon az első olyan villanyhajtású vasutat, mely az áramot áramszedő segítségével egy erre a célra épített vezetékből nyerte?

  • a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében a végállomások közelében 7 B+R (bike and ride) kerékpártároló kerül kialakításra?

Szerdától ismét villamos jár a 3-as vonalán

2011. január 17.

Szeged, 2011. január 17. - Január 19-én szerdán ismét menetrend szerint közlekedik a 3-as villamos a Vadaspark végállomásig. A Vadaspark és a Kereskedő köz megálló között átmenetileg 3F jelzésű villamospótló autóbuszok viszik az utasokat. A 3-as villamos felújított vonala január végéig munkaterület. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

 

Szerdán üzemkezdettől ismét menetrend szerint közlekedik a 3-as villamos a Vadaspark végállomásig. Az utasokat főként Tatra típusú járművek szállítják. A Vadasparktól a Fonógyári út felé tovább - csatlakozással a villamosjáratokhoz - átmenetileg 3F jelzésű villamospótló autóbuszok viszik az utasokat. A villamospótló járatok mindkét irányban a Kereskedő köz végállomás-Fonógyári út-Bajai út-Kálvária sugárút-Vásárhelyi Pál utca-Bakay Nándor utca végállomás érintésével közlekednek. A 3-as villamos felújított vonala január végéig munkaterület, a kivitelező az utolsó simításokat végzi. 2010. december 28-án sikeres volt a próbajárat a 3-as villamosvonalon, ezután elkezdődött a hivatalos műszaki átadás-átvétel egy hónapos folyamata. A vonalon jelenleg helyszínbejárások zajlanak, január 17-én hétfőn és 18-án kedden az üzemeltető Szegedi Közlekedési Kft. járművezetői részesülnek vonalismereti oktatásban.

A 3-as villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. A kivitelezési munkáit az önkormányzat pályázatán az SZ 3 Konzorcium nyerte el nettó 2 milliárd forintos ajánlatával öt induló közül. A cégtársulást a budapesti Alpine Hungária Építő Kft. vezeti, másik tagja az algyői Délút Építő Kft. Az átépítés során a kivitelező kicserélt 2,4 kilométer villamosvágányt és felsővezetéket, a II-es kórháztól a Kálvária térig 700 méter hosszan párhuzamos sínt is fektetett. A Kálvária sugárút Veresács utcai csomópontjánál körforgalom épült. Megújult a közvilágítás, és 2700 négyzetméteren útburkolatot cseréltek.

 Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.