imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a beszerzési pályázaton nyertes lengyel PESA Bydgoszcz SA villamosai 201 utas befogadására alkalmasak?

  • 1879-ben Werner Siemens mutatta be egy berlini kiállításon az első olyan villanyhajtású vasutat, mely az áramot áramszedő segítségével egy erre a célra épített vezetékből nyerte?

  • a 2-es villamos szárnyvonal az útkereszteződések kivételével teljesen füvesített pályával épül?

Forgalomkorlátozás a 4-es villamosvonal rekonstrukciója miatt

2011. február 21.

 

Szeged, 2011. február 21. – Február 23-ától várhatóan egy hétre félpályás útzár lesz érvényben a 4-es villamosvonal rekonstrukciója miatt a Murányi utca József Attila sugárútra kivezető szakaszán. A tervek szerint március elején egy napra a kereszteződést teljesen lezárja a kivitelező. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Újabb szakaszához érkezett a szegedi 4-es villamosvonal február 15-én kezdődött rekonstrukciója. A régi sínek és a vágányok alapjának bontása miatt a kivitelező korlátozza a forgalmat a Murányi utca József Attila sugárútra kivezető szakaszán (lásd a térképet). Félpályás útzár lép életbe a szerdától előreláthatólag egy hétig. Március elején pedig a kereszteződést egy napra teljesen lezárják (munkafolyamatoktól függ, hogy pontosan melyik napon).

A félpályás útzár ideje alatt az átjáróban a József Attila sugárútról behajtóknak lesz elsőbbsége, ezért az ellenkező irányból kihajtóknak folyamatos torlódásokra kell számítaniuk. Ezek elkerülése érdekében a Murányi utca kivezető szakasza helyett javasolt útvonal a Makkosházi körút  a Trencsényi vagy az Agyagos utcán keresztül. Ez utóbbi két utcát a Tölgyes utcán áthaladva a Szakolcai, Zsolnai vagy a Lomnici utcákon keresztül lehet megközelíteni.

A Murányi utcai átkelő megnyitására várhatóan március 8-tól kerül sor. Ekkortól a forgalom újra mindkét irányban használhatja az átjárót, de az ideiglenesen helyreállított burkolaton csak lassan lehet majd haladni.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit a nemzetközi közbeszerzési tenderen az MTV4 Konzorcium nyerte nettó 2,35 milliárd forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. vezeti, tagja a Tóth T. D. Kft. és Viv Zrt. A kivitelező elbont és újjáépít 5452 villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.