imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a villamos elődje a ló vontatta lóvasút volt?

  • a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút találkozásában nem hagyományos körforgalom épült, hanem egy kör alakú, jelzőlámpás csomópont?

  • Szeged rendelkezik – Budapest után – az ország második leghosszabb villamosvonal hálózatával?

Hétvégi terelések a Tisza Lajos körút középső szakaszán

2011. április 14.

Szeged, 2011. április 14. – A 4-es villamosvonal rekonstrukciója keretében szombaton és vasárnap felújítják a tömegközlekedési sávot a Tisza Lajos körút Mérey és Gogol utca közötti szakaszán. A burkolatcsere a tömegközlekedés korlátozásával jár. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!

A 4-es villamosvonal rekonstrukciójához kapcsolódóan a kivitelező MTV4 Konzorcium felújítja a közös tömegközlekedési sáv burkolatát a Tisza Lajos körút középső szakaszán. A burkolatcserét április 16-án szombaton 00,30 órától április 17-én, vasárnap 24 óráig végzik a Tisza Lajos körút Mérey utca és Gogol utca közötti szakaszán. A kivitelező felmarja és két rétegben újraaszfaltozza a tömegközlekedési sávot a gömbsüvegsorok között.

A munkálatok miatt a Tisza Lajos körút ezen szakaszán kerülni kell majd az autósoknak.. Gépjárművel a Tisza Lajos körútról nem lehet majd balra kanyarodni a Kiss Ernő utcába, illetve a Kiss Ernő és Nagy Jenő utcákból nem lehet majd balra kikanyarodni a Tisza Lajos körútra, továbbá a Kígyó utcából nem lehet balra kikanyarodni a Tisza Lajos körútra, vagy egyenesen továbbmenni a Hajnóczi utcába. A Gutenberg utcából szintén tilos a balra kanyarodás a Tisza Lajos körútra.

A tömegközlekedés ezen a két napon a gépkocsik sávját használja. Terelések lépnek érvénybe. 

A 3, 3F és 4 jelű villamosok a Dugonics tértől a Vadaspark, Fonógyári út, illetve Kecskéstelep végállomásukig közlekednek. A 3–4-8 jelzésű villamospótló autóbuszok Tarján végállomástól a Klinikákig viszik az utasokat, az Anna-kút felé kihagyják a Dugonics tér és a Centrum közös villamos–autóbusz megállót.

A 8 jelű trolibuszok a Rókus II. Általános Iskola és a Kálvin tér között közlekednek. A járat Kálvin tér és Klinikák közötti szakaszát a 3–4-8 jelzésű villamospótló autóbusz pótolja.

A 74 és 83 jelű autóbuszok oda és vissza is a Kálvária sugárút és a Londoni körút között közlekednek, az érintett megállókban megállva. A járatok a Mars tér felé haladva kihagyják a Centrum megállót, az ellenkező irányban pedig a Bartók tér megállót.

A 10 és 20 jelű autóbuszok ugyancsak kihagyják az Anna-kút felé a Dugonics tér és a Centrum közös villamos–autóbusz megállót. A járatok mindkét irányban a közúti sávban közlekednek.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Bővebb információ: www.ujpalyan.hu. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit a nemzetközi közbeszerzési tenderen az MTV4 Konzorcium nyerte nettó 2,35 milliárd forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. vezeti, tagja a Tóth T. D. Kft. és Viv Zrt. A kivitelező elbont és újjáépít 5452 méter villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát. A 4-es villamosvonal a Tarján végállomás és az Anna-kúti csomópont között újul meg. Ezzel párhuzamosan a kivitelező átépíti a Glattfelder tér közlekedését; a Tisza Lajos körút pedig faltól falig újjászületik. A körúton végig tömegközlekedési sáv lesz, térburkolattal látják el a járdákat és végig zöld szigeteket alakítanak ki.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.