imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomópontba belépés után a közel 5 méter széles sávok követését programozottan működő dinamikus prizmasor segíti?

  • a Szegedi Szabadtéri Játékok idején üzemel a Szegedi Közlekedési Kft. 313-314 pályaszámú nosztalgia ikervillamosa?

  • 1979. április 29-én indult meg városunkban a trolibusz közlekedés?

Kezdődik az Indóház tér felújítása

2011. március 31.

Szeged, 2011. március 31. – Folytatódik az 1-es villamosvonal rekonstrukciója: április 4-én, hétfő reggel elkezdődik az Indóház tér szakaszos felújítása. Az 1-es villamos továbbra is közlekedik, a munkálatok a tér részleges lezárásával és forgalomkorlátozásokkal járnak. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Az Indóház tér felújításával folytatódik az 1-es villamosvonal rekonstrukciója. Az átépítést szakaszosan végzi el a kivitelező A-Sz-E Konzorcium. Április 4-én, hétfőn reggel a szükséges bontások és építések miatt korlátozza az Indóház tér és a környező utcák forgalmát. Az 1-es villamos zavartalanul közlekedik.

Munkaterület lesz és emiatt lezárják a Szent Ferenc utcát a körforgalom és az Indóház tér között, valamint a tér egyik felét. A térre kizárólag a helyi buszjáratok, az 1-es villamos, áruszállító-, építési járművek, taxik és a lakók hajthatnak be – egyirányúsított forgalmi rend szerint. Az érintett járművek a Gőz utcán mehetek be a térre és a Galamb utcán át távozhatnak. A taxik a jelenlegi helyükhöz közel várakozhatnak. A 11, 21, 83, 83A, 90 és 90F jelzésű autóbuszok a vasútállomás épülete előtt, a kisposta felőli oldalon kialakított ideiglenes végállomáson teszik le az utasokat. Felszállni néhány méterrel előrébb, a jelenlegi parkoló helyén lehet. A helyközi buszjáratok végállomása a Boldogasszony sugárút Szent Ferenc és Galamb utca közötti szakaszán lesz. A munkálatoknak ez a szakasza a tervek szerint két hónapig tart. 

A fejlesztés eredményeként novemberig helyükre kerülnek a különféle közlekedési ágak szereplői, így biztonságosabban, gyorsabban, környezetbarát módon érhetik el úticéljukat. A nagyállomás épülete előtti tér díszburkolatot kap, és a forgalomtól elválasztott, autómentes gyalogos zónává alakul. Az 1-es villamos jelenlegi megállója közelebb kerül az épülethez, vele párhuzamosan egy második villamos peron is létesül, hogy a végállomás egyszerre fogadhassa az 1-es és a 2-es vonal utasait. Mindkét fedett megálló gránit díszburkolattal és magas peronnal készül, biztosítva az akadálymentes közlekedést. Az átépítés nyomán a forgalom rendje jelentősen megváltozik.

A vasútállomás épülete előtti két öbölben parkosított pihenőhelyek létesülnek ivókúttal, csobogóval és padokkal. A Szent Ferenc utca térre vezető része egységes térburkolatot kap, kibővítve a téregyüttes gyalogos felületeit. A parkolóhelyeket fasor szegélyezi majd.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Bővebb információ: www.ujpalyan.hu. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az 1-es villamosvonal rekontrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két kulcseleme már elkészült. Átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.