imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomópontban kizárólag annak a sávnak a prizmái világítanak, melyek szabad jelzést kaptak?

  • a jelenlegi trolibusz hálózat 2011-re 3,7 km-mel gyarapszik?

  • az új, Rókusi jelzőlámpás csomópontban a belépés előtt kell sávot választani, mert a körpályán belül szinte mindenütt záróvonal van?

Forgalomkorlátozás a Tisza Lajos körúton

2011. április 01.

Szeged, 2011. április 1. – A 4-es villamosvonal rekonstrukciója keretében elkezdődnek a munkálatok a Tisza Lajos körúti szakaszon is. Várhatóan három és félhónapos forgalomkorlátozás lép érvénybe április 4-én, hétfőn reggel a Tisza Lajos körúton. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!

A 4-es villamosvonal rekonstrukcióját a kivitelező MTV4 Konzorcium szakaszosan végzi. A bontási és építési munkálatok elkezdődnek a Tisza Lajos körúton is. A Dózsa György utcai kereszteződésben a kivitelező két ütemben védőcsöveket fektet le, hogy a 9-es troli közlekedését ne akadályozza. Az I. ütemben, április 4-én, hétfőn és április 5-én, kedden a kereszteződés Glattfelder tér felőli részén dolgozik. Emiatt a Tisza Lajos körútról a Dózsa György utcába kanyarodó sávot korlátozott feltételekkel lehet majd használni. Ezt követően a II. ütemben a kereszteződés Anna-kút felőli oldalán dolgozik a kivitelező, ismét használható lesz a kanyarodósáv.

Ezzel párhuzamosan április 4-én, hétfőn reggel elkezdődik a tervek szerint a Tisza Lajos körúti villamospálya bontása a Dózsa György utcai kereszteződéstől az Anna-kútig, a kijelölt munkaterületen. Az Anna-kút irányába haladó belső sávot a sínek mentén lezárják. A külső sávban átmenetileg megszűnik a parkolás. Ideiglenesen szünetel a keresztforgalom is; a Tisza Lajos körútról a Glattfelder tér irányába haladók nem tudnak balra bekanyarodni a Madách, a Szent Mihály, illetve a Juhász Gyula és a Teleki utcákba. A mellékutcákat kerülő útvonalon célszerű megközelíteni: a Juhász Gyula utcából a Tisza Lajos körút–Kálvin tér–Tisza Lajos körút útvonalon elérhető a Takaréktér utca. A Kálvin téri templomot megkerülve lesz lehetőség balra kanyarodni a Tisza Lajos körútra. A másik irányban, a Juhász Gyula utca a József Attila sugárút–Osztrovszky utca felől érhető el.

A Tisza Lajos körút másik oldalán pedig, a Glattfelder tér irányába haladó külső sávot zárják le az Arany János és a Dózsa György utca között. Emiatt átmenetileg a körútnak ezen az oldalán is tilos lesz parkolni. Ezen a szakaszon a faltól falig felújítás jegyében a járda rekonstrukciót kezdi el a kivitelező. A munkálatok a tervek szerint július közepéig tartanak.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Bővebb információ: www.ujpalyan.hu. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit a nemzetközi közbeszerzési tenderen az MTV4 Konzorcium nyerte nettó 2,35 milliárd forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. vezeti, tagja a Tóth T. D. Kft. és Viv Zrt. A kivitelező elbont és újjáépít 5452 méter villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát. A 4-es villamosvonal a Tarján végállomás és az Anna-kúti csomópont között újul meg. Ezzel párhuzamosan a kivitelező átépíti a Glattfelder tér közlekedését; a Tisza Lajos körút pedig faltól falig újjászületik. A körúton végig tömegközlekedési sáv lesz, térburkolattal látják el a járdákat és végig zöld szigeteket alakítanak ki. Cseréli a kivitelező a Tisza Lajos körút Dugonics tér és Anna-kút közötti szakaszán a korábban készült tömegközlekedési sáv burkolatának kopórétegét, amelyet 5 évente kell karbantartani.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.