imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • az energiaellátó állomások korszerűsítésével az áramkimaradások lehetősége minimálisra csökken, valamennyi állomás teljesen távvezérelhető és távfelügyelt lesz?

  • Magyarországon csak Budapesten, Szegeden és Debrecenben építettek ki trolibusz-hálózatot?

  • a Rókusi csomópontban kizárólag annak a sávnak a prizmái világítanak, melyek szabad jelzést kaptak?

Új trolibuszok

Általános ismertetés

Az elektromos közösségi közlekedés fejlesztése uniós társfinanszírozású nagyprojekt keretében lehetőség nyílik új gyártású háromtengelyes, alacsonypadlós csuklós trolibuszok beszerzésére.

A fejlesztéshez kapcsolódó forgalmi, műszaki és gazdasági szempontok alapján 10 db, egységes kialakítású, új gyártású trolibusz beszerzésére kerül sor. Az új gyártású trolibuszok beszerzését és üzembeállításukat elsősorban a projekt folyamán megvalósuló vonalhálózat bővítése indokolja, továbbá az új járművek gazdaságos energia felhasználása és alacsonyabb karbantartási költsége. Az új trolibuszokkal a kornak megfelelő utaskomfort színvonalnak kell megvalósulnia.

Az új trolibusz jármű kialakítása követni fogja a mai legkorszerűbb autóbuszok formavilágát. A kocsinak 100 %-osan alacsonypadlósnak kell lennie, melynek elektronikus berendezése energiatakarékos és korszerű. A kocsi vázszerkezeti kialakításánál fontos szempont a kellő szilárdság és korrózióállóság, futóművének pedig alkalmasnak kell lennie a városi utakra és a trolibuszokon speciálisan megjelenő terhelésekre. A jármű befogadóképességének el kell érnie a 115 főt, melynek legalább 20 százaléka ülőhely.

Vissza a lap tetejére

Engedélyek, beadványok, határozatok

Típusengedély
Troli elvi előzetes típusengedély

Engedélyező hatóság: Nemzeti Közlekedési Hatóság, Kiemelt Ügyek Igazgatósága
Engedély száma: KU/VF/1856/1/2007
Engedély dátuma: 2007. december 28.
Engedély érvényessége: 2009. december 28.

Vissza a lap tetejére


Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.