imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • az energiaellátó állomások korszerűsítésével az áramkimaradások lehetősége minimálisra csökken, valamennyi állomás teljesen távvezérelhető és távfelügyelt lesz?

  • a villamos Kresz-szerinti besorolása: Gépjárműnek nem minősülő motoros jármű?

  • Szeged első alacsonypadlós trolibusza egy Škoda 21Tr típus volt?

Peronok, megállók

Műszaki tartalom

Szegeden már ma is közlekednek alacsonypadlós autóbuszok és trolibuszok, ám az igazán teljes értékű akadálymentességet villamosokkal lehet megvalósítani a városokban. A villamosokon ugyanis megoldható, hogy a mozgásukban korlátozottak mindenféle segítség nélkül, önállóan használhassák a közösségi közlekedést. Ezért minden megállóhely, mely a nagyprojektben átépítésre kerül, úgy lett megtervezve, hogy a mozgássérültek akadálymentesen, rámpán keresztül közelíthessék meg legalább egy irányból. A beszálláskor pedig a villamos padlószintje azonos magasságban lesz a megálló peronjával. Ezért nem lesz szükség semmilyen segítség a beszálláshoz, sem a járművezető, sem kísérőszemély részéről.

Az akadálymentesség nemcsak a mozgássérülteknek jelent előnyt, de az időseknek, a babakocsival vagy nagyobb csomaggal közlekedőknek. Nem utolsó sorban meggyorsítja a megállóhelyeken a fel- és leszállást. Így nem csak a jobb pálya és a felújított áramellátási rendszer gyorsítja a közlekedést menet közben, de rövidebb ideig kell majd a villamosoknak a megállóhelyen tartózkodni.

Vissza a lap tetejére

Engedélyek, beadványok, határozatok

Beadvány
Villamosperon esőbeállók az 1,2,3 és 4-es villamosvonalakon

Engedélyező hatóság: Szentes Város Önkormányzat Jegyzője
Ügyiratszám: E-1533-3/2008
Beadás dátuma: 2007. augusztus

Vissza a lap tetejére


Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.