imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a fejlesztés keretében 9 db vadonatúj alacsonypadlós villamossal és 10 db alacsonypadlós trolibusszal bővül a szegedi járműpark?

  • Szeged rendelkezik – Budapest után – az ország második leghosszabb villamosvonal hálózatával?

  • Szegeden 1908. október 1-jén indult útnak az első villamos?

Peronok, megállók

Műszaki tartalom

Szegeden már ma is közlekednek alacsonypadlós autóbuszok és trolibuszok, ám az igazán teljes értékű akadálymentességet villamosokkal lehet megvalósítani a városokban. A villamosokon ugyanis megoldható, hogy a mozgásukban korlátozottak mindenféle segítség nélkül, önállóan használhassák a közösségi közlekedést. Ezért minden megállóhely, mely a nagyprojektben átépítésre kerül, úgy lett megtervezve, hogy a mozgássérültek akadálymentesen, rámpán keresztül közelíthessék meg legalább egy irányból. A beszálláskor pedig a villamos padlószintje azonos magasságban lesz a megálló peronjával. Ezért nem lesz szükség semmilyen segítség a beszálláshoz, sem a járművezető, sem kísérőszemély részéről.

Az akadálymentesség nemcsak a mozgássérülteknek jelent előnyt, de az időseknek, a babakocsival vagy nagyobb csomaggal közlekedőknek. Nem utolsó sorban meggyorsítja a megállóhelyeken a fel- és leszállást. Így nem csak a jobb pálya és a felújított áramellátási rendszer gyorsítja a közlekedést menet közben, de rövidebb ideig kell majd a villamosoknak a megállóhelyen tartózkodni.

Vissza a lap tetejére

Engedélyek, beadványok, határozatok

Beadvány
Villamosperon esőbeállók az 1,2,3 és 4-es villamosvonalakon

Engedélyező hatóság: Szentes Város Önkormányzat Jegyzője
Ügyiratszám: E-1533-3/2008
Beadás dátuma: 2007. augusztus

Vissza a lap tetejére


Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.