imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy

  • az új, Rókusi jelzőlámpás csomópontban a belépés előtt kell sávot választani, mert a körpályán belül szinte mindenütt záróvonal van?

  • a Pulz utcai telep vágányhálózatának átépítése után tolatások nélkül, a technológia szerinti sorrendben körbejárhatnak a telepen a villamosok?

A megújult Pulz utcai villamosremíz átadása

2010. december 16-án hivatalosan átadásra került a kibővített és felújított Pulz utcai villamostelep. A 2, 3 milliárdos fejlesztés eredményeként elkészült remízt a kivitelező AH Konzorcium képviseletében Sal László vezérigazgató-helyettes adta át dr. Dózsa Gábornak, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatójának.A „készre jelentést” és ünnepélyes szalagátvágást másfél éves munka előzte meg, melynek keretében a konzorcium elbontott 1321 négyzetméter épületet és 497 négyzetméter épületrészt, átépítette és bővítette a meglévő szerelőcsarnokot, felújította a telepen belüli közműveket, utakat, valamint a vágány- és felsővezeték-hálózatot.A korszerűsítés főelemeként már 2010 márciusában elkészült a 900 millió forint értékű, 4000 négyzetméteres új szervizcsarnok, melyhez önálló 275 négyzetméteres műhely, 171 négyzetméteres veszélyeshulladék-tároló és 162 négyzetméteres fedett gépkocsibeálló kapcsolódik.


A munkálatok további eredményeként összesen 2894 méter sínpálya és a 48 kitérő újult meg, ezen felül az áramellátó állomás távvezérelhetővé és a távolból felügyelhetővé vált.


Kapcsolódó képek

image
image
image
image
image
image
Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.