imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 20 elemből áll, és a teljes közösségi közlekedési hálózat megújul a fejlesztéseknek köszönhetően?

  • az 1-es és 3-as villamosvonal belvárosi szakaszán is füves vágány lesz?

  • a Rókusi csomóponti, kiemelkedően nagy forgalmú kereszteződés átépítésével a lehető legnagyobb áteresztőképességű, szintbeli csomópont jött létre, amely jelentősen lerövidíti az áthaladás idejét?

Átadták a Pulz utcai villamostelep új szerelőcsarnokát Szegeden

Sajtóközlemény . 2010. március 17.
2010. március 17-én, szerdán Szegeden Sal László vezérigazgató-helyettes, a kivitelező AH Konzorcium képviseletében átadta a Pulz utcai villamostelep új szervizcsarnokát Botka László Szeged Megyei Jogú Város polgármesterének. Az összesen 2,3 milliárd forintos remízfejlesztés a 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része.


Szegeden szerdán Sal László vezérigazgató-helyettes, a kivitelező AH Konzorcium képviseletében átadta a Pulz utcai villamosremíz elkészült 4000 négyzetméteres szervizcsarnokát Botka László Szeged Megyei Jogú Város polgármesterének. Ez az első szakaszhoz kapcsolódó átadás az összesen 2,3 milliárd forint értékű beruházásban, amely a 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része.
 
A Szegedi Közlekedési Kft. Pulz utcai remízét a nemzetközi közbeszerzési pályázaton nyertes AH Konzorcium újítja fel és bővíti. A társulás tagjai: az A-Híd Zrt. és a Hídtechnika Kft. A munkát a kivitelező tavaly június elején kezdte, a bontásokkal. A remízkorszerűsítés főeleme a most átadott 900 millió forint értékű 4000 négyzetméteres szervizcsarnok, amelyhez kapcsolódik egy önálló 275 négyzetméteres műhely, egy 171 négyzetméteres veszélyeshulladék-tároló és egy 162 négyzetméteres fedett gépkocsibeálló. Az új csarnokban zárt aknás vágányrendszeren válik majd lehetővé a napi karbantartás és tisztítás. A csarnok felkészül a szintén a projektben beszerzendő 9 db új, alacsonypadlós villamos fogadására is. Ugyancsak az új csarnokban végzik majd a rövidtávú javításokat és az alacsonyabb szintű szemléket, valamint az esztétikai és beltéri javításokat és cseréket. Az épületben alakították ki a kapcsolódó raktárakat, megújultak a szociális helyiségek és az irodák is. Az épületben rendezik be a korábbi tanműhelyt kiváltó szerelőcsarnokot, ahol a villamosok hosszabb átfutású javításait végzik.

A Pulz utcai villamostelep felújítása a 3200 négyzetméteres régi remíz renoválásával és bővítésével folytatódik, illetve tovább zajlik a telep vágányrendszerének, közműhálózatának és felsővezetékeinek felújítása is, 2010 decemberéig.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.