imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Pulz utcai villamosremízben új szervizcsarnok is épül, amely minden tekintetben alkalmas lesz az új villamosok vizsgálatára, javítására?

  • a beszerzési pályázaton nyertes lengyel PESA Bydgoszcz SA villamosai 201 utas befogadására alkalmasak?

  • a Rókusi csomópontban a körpályán a javasolt haladási sebesség 40km/óra, erre a sebességre tervezték ugyanis a folyamatos haladást biztosító zöldhullámot?

Átadták az utastájékoztató rendszert

Szeged, 2014. július 17. – Átadták az utastájékoztató rendszert. A villamos- és trolibuszmegállókban a kijelzőkön a valós idejű utazási információk láthatók.


Befejeződött az intelligens diszpécser-, utastájékoztató és utasinformációs rendszer kiépítése. Sikeresen lezárult a teljes rendszer felállítása és tesztelése. A megállókban elhelyezett kijelzőkön a villamosok és trolibuszok esetében a járműkövetés alapján meghatározott valós érkezési időpontok láthatók, míg az autóbuszok esetében a menetrend szerint várható időpontok. Az új utastájékoztató rendszert dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere adta át ünnepélyes keretek között.

 

Ezzel egy időben két webterminál is megkezdi működését a Mars és Széchenyi téren, továbbá az interneten és okostelefonokon is elérhetővé válik az útvonaltervező program, mely segítségével megtervezhetjük, hogy milyen járatokkal juthatunk el Szeged egyik pontjáról a másikra. Az útvonaltervező program számítógépen vagy tableten az xmap.szkt.hu címen, míg mobiltelefonon a mobil.szkt.hu címen érhető el.

 

Szeged Megyei Jogú Város 2012. október végén írta alá a szerződést a tendernyertes Delta Systems Kft.-vel intelligens diszpécserrendszer kialakítására, utastájékoztatási és utasinformációs rendszer fejlesztésére, kiépítésére és beüzemelésére nettó 391 millió forint értékben. A munkálatok 2012 őszén kezdődtek, a rendszer teszt időszaka 2014 tavaszán zajlott. A beruházás részeként jelentős hardver- és szoftverfejlesztés valósult meg az SZKT diszpécserközpontjában, 119 db fedélzeti kommunikációs egység került beépítésre a járműveken, 103 megállóban utastájékoztató kijelzőket szereltek fel, az SZKT összes járművét ellátták kijelzőkkel 137 db új kijelző beépítésével és a meglévő kijelzők rendszerbe integrálásával, 2 db érintőképernyős webterminál segítségével útvonalat lehet tervezni, 21 csomópontban pedig jelzőlámpa programozásra került sor a tömegközlekedés előnyben részesítése érdekében. A fejlesztés célja a közösségi közlekedés megbízhatóságának, kiszámíthatóságának növelése, az utasok tájékoztatása és a járatok menetidejének csökkentése.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.