imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a jelenlegi trolibusz hálózat 2011-re 3,7 km-mel gyarapszik?

  • A B+R kifejezés a „bike and ride – kerékpározz és utazz” szlogenből eredő rövidítés?


Péntektől visszatér a tranzitforgalom a Kossuth Lajos sugárútra

Június 11-én, pénteken visszaáll a tervek szerint az 1-es villamosvonal-rekonstrukció előtti eredeti forgalmi rend Szegeden. A tranzitforgalom újra a Kossuth Lajos sugárúton közlekedik az új Rókusi csomópont többsávos, jelzőlámpás körforgalom érintésével.


A tervek szerint péntektől visszaállítja az 1-es villamosvonal-rekonstrukció kivitelezője az eredeti forgalmi rendet Szegeden. A helyi személyforgalom és a tömegközlekedés mellett a tranzitforgalom is újra a felújítás előtti útvonalon közlekedik az M5-ös autópálya, illetve az 5-ös és a 43-as főút között. A Szegeden átmenő járművek újra az immár Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmán át, a Kossuth Lajos sugárúton közlekednek a Dorozsmai út és a nagykörút között. Az eddig ideiglenesen használt Csongrádi, Kálvária és Petőfi Sándor sugárúti terelőútvonalak tábláit és útburkolati jeleit megszünteti a kivitelező. A Bertalan híd felől közlekedők ismét lekanyarodhatnak a Párizsi körútról jobbra, a Kossuth Lajos sugárútra.

Kérjük, vezessenek figyelmesen!

Köszönjük megértő türelmüket!

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.