imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • 1979. április 29-én indult meg városunkban a trolibusz közlekedés?

  • a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút találkozásában nem hagyományos körforgalom épült, hanem egy kör alakú, jelzőlámpás csomópont?

  • a Rókusi csomóponti, kiemelkedően nagy forgalmú kereszteződés átépítésével a lehető legnagyobb áteresztőképességű, szintbeli csomópont jött létre, amely jelentősen lerövidíti az áthaladás idejét?

Forgalomváltozások csütörtöktől a 2-es villamosvonal építése miatt

A tervek szerint július 29. csütörtöktől szeptember elejéig az új rókusi 2-es villamosvonal vágányépítési munkálatai miatt forgalomváltozásra kell számítani a Rókusi körút Vértói úti csomópontjában és a troliközlekedésben.
Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Az új rókusi 2-es villamosvonal vágányépítési munkálatai miatt újabb forgalomváltozásokat vezetnek be Szegeden.

Csütörtöktől szeptember elejéig félpályás útszűkületre kell számítani a Vértói úton, a Rókusi körút torkolatánál. Jelzőlámpák irányítják továbbra is a forgalmat.

Csütörtökön üzemkezdettől előreláthatólag augusztus 13-án, pénteken üzemzárásig az 5-ös jelzésű trolibuszok a Vértói út végállomás helyett a Körtöltés utca végállomásról indulnak, a 8-as jelzésű trolipótló autóbuszok pedig a Körtöltés utca végállomás helyett a Vértói út végállomásról közlekednek. A járatok az eredeti menetrendben meghirdetett indulási és követési időkkel viszik az utasokat. Átszálláshoz a Csongrádi sugárúti közös megállóhelyeket ajánljuk. Átszálláskor a megváltott menetjegyek érvényesek, átszállás után a számozatlan felét is érvényesíteni kell.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.