imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • Szegeden több mint harminc éve nem volt ekkora volumenű elektromos tömegközlekedés-fejlesztés?

  • Magyarországon csak Budapesten, Szegeden és Debrecenben építettek ki trolibusz-hálózatot?

  • néhány nagyobb csomópontban érintőképernyős gépek segítik majd az útvonal-tervezést, a legmegfelelőbb járatok kiválasztását?

Meghosszabbítják a 8-as trolibusz vonalát Szegeden

Sajtóközlemény, 2009. október 20.

Elkezdik meghosszabbítani a 8-as troli vonalát Szegeden a klinikák felé. A fejlesztés várhatóan tavaszra készül el, a munka ideiglenes forgalomkorlátozással jár.


A hét második felében tűzik ki a helyét, a jövő hét második felében elkezdi a kivitelező meghosszabbítani a szegedi 8-as trolibusz vonalát a klinikák felé. Várhatóan tavaszra készül el, és trolibusz - az engedélyezések után - jövő év első negyedévétől jár rajta. Az építkezés ideiglenes sávlezárásokkal, hétvégi forgalomkorlátozással jár.


A Körtöltés utcai és a Dugonics téri végállomás között nem változik a 8-as útja. Onnan a trolivonal öt megállóval bővül. A Tisza Lajos körúton a Honvéd téri templom oldalán, a Gödör étterem előtt áll meg, bekanyarodik az egyirányúsított Semmelweis, majd a Markovits utcába, ahol a végállomása lesz. A Markovits utca forgalmi rendje megfordul; a Boldogasszony sugárút felé lesz egyirányú, a parkolóhelyeket megszüntetik, helyükön kerékpárosok közlekedhetnek. Ezután az egyirányúsított Vitéz utcán át éri el a Szentháromság utcai megállóját a Ságvári Gimnázium oldalán. Innen visszakanyarodik a Tisza Lajos körútra, ahol a teaház előtt áll meg.

A fejlesztés a Szeged elektromos közlekedés fejlesztése projekt része. A kivitelező az áramellátási tender nyertese: a Szeged SV 2009 konzorcium - tagjai: Siemens Zrt. és VIV Zrt. -, amely 3 milliárd forintból korszerűsít 8 áramátalakító állomást, a kábelhálózatot, meghosszabbítja a 8-as troli vonalát és kiépíti az új 10-es trolivonalat.

A 8-as trolibusz tervezettmeghosszabított útvonala. Térkép letöltése itt.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.