imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a 2-es villamos szárnyvonal az útkereszteződések kivételével teljesen füvesített pályával épül?

  • 1979. április 29-én indult meg városunkban a trolibusz közlekedés?

  • a felújított vonalakon az új peronok magassága 30 cm, ami megkönnyíti és gyorsítja a ki- és beszállást?

A Város kompenzálja a nagy beruházások miatt negatívan érintett vállalkozásokat

Sajtóközlemény, 2009. november 27.

Szeged MJV Közgyűlésének Pénzügyi Bizottsága elfogadott egy határozati javaslatot, melynek célja a városban a nagy beruházások által érintett területeken - az építkezés folyamata miatt - negatívan érintett vállalkozások kompenzációjára vonatkozik - nyilatkozta Virág András, a Pénzügyi Bizottság elnöke.


Az elektromos tömegközlekedés fejlesztése nagyprojekt és a Belváros felújítása projekthez kapcsolódóan a lebonyolítást végző Szeged Pólus Kft-hez és az Önkormányzathoz számos kereskedői észrevétel érkezett. Ezeket az észrevételeket és a gazdasági válság negatív hatásait figyelembe véve született meg a döntés.


A határozat alapján előterjesztés készül, mely a kompenzációban érintett területeket, a kompenzáció módját és mértékét fogja meghatározni.


Az Önkormányzat a korábbi időszakban már alkalmazta azt a módszert, hogy az érintettek közül azok, akik ún. IKV-s bérleményben működtek, bérleti díj kedvezményben részesültek. Ez a megoldás egészülhet ki más lehetőséggel. A kompenzálás alapja az objektíve mérhető elmaradt haszon lehet.


Az Önkormányzat idén már alkalmazott egy - a gazdasági válság ellensúlyozására szolgáló - kompenzációs eszközt. Ezt a helyi kis- és közepes vállalkozások vehették igénybe. Az eredetileg 50 millió forinttal meghatározott keretből eddig közel 40 vállalkozás részesült foglalkoztatást segítő támogatásban, mellyel közel 200 munkahely megtartását segítik elő.


A Pénzügyi Bizottság várhatóan decemberi ülésén tárgyalja meg az előterjesztést, melyet a Polgármesteri Hivatal készít, és a Bizottság felkérése alapján a Pénzügyi Bizottság elnöke koordinál.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.