imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a jelenlegi trolibusz hálózat 2011-re 3,7 km-mel gyarapszik?

  • a Rókusi csomóponttól kissé távolabb kialakított átkelőhelyek biztosítják a gyalogosok és kerékpárosok biztonságos áthaladását?

  • a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében a végállomások közelében 7 B+R (bike and ride) kerékpártároló kerül kialakításra?

Szeged, 2010. október 8. – Október 10-én, vasárnap reggeltől a helyi autóbusz járatok a Kossuth Lajos sugárút közös tömegközlekedési sávját használják. Ennek köszönhetően a járatok megállóhelye változik. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

Elkészült a szegedi 10-es trolivonal, de a buszok lecseréléséhez meg kell várni az új trolikat. Az elsők jó esetben egy év múlva érkezhetnek Szegedre.


Tovább...

Október 2-án, szombaton várhatóan újabb forgalmi változások lépnek életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden a Kálvária sugárút és a Vásárhelyi Pál utca kereszteződésében, valamint a Kálvária térnél.


Tovább...

Szeptember 27-én, hétfő reggeltől a tervek szerint változik a forgalmi rend a Kálvária térnél. Kedden pedig várhatóan újabb forgalmi változás lép életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden a Kálvária sugárút és a Vásárhelyi Pál utca kereszteződésében.


Tovább...

A tervek szerint szeptember 25. szombattól ismét a szokásos útvonalán közlekedik az 5-ös trolibusz, a 8-as trolibusz útvonala pedig módosul. Újra használható a Rókusi körúton a Vértói úti és Csáky utcai kereszteződés. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

Szeptember 22-én, szerdán várhatóan újabb forgalmi változás lép életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden a Kálvária sugárút és a Vásárhelyi Pál utca kereszteződésében.


Tovább...

Szeptember 18-án, szombaton várhatóan újabb forgalmi változás lép életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden a Kálvária sugárút és a Vásárhelyi Pál utca kereszteződésében.


Tovább...

Szeged, 2010. szeptember 10. – Szeptember 13-án, hétfő este várhatóan újabb forgalmi változás lép életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden. A Kálvária sugárút Moszkvai körúti kereszteződésében fokozatosan visszaáll a forgalmi rend a csomópontépítés előtti állapotba. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

Az új, szegedi villamosok lengyel gyártója bemutató villamost hozott Szegedre, hogy szeptember 4. és 12. között a Széchenyi téren minden érdeklődő megtekinthesse. A 30,1 méter hosszú szerelvényt a PESA gyár székhelyéről, Bydgoszcz-ból speciális tréler szállította, majd Varsóba viszi tovább, ahol közlekedni fog. A PESA Swing típusú jármű kívül és belül is megtekinthető hétköznap 10 és este 8 óra között, hétvégén 10 és este 10 óra között.


Tovább...

Szeged, 2010. szeptember 2. - Szeptember 4. és 12. között az új szegedi villamosok gyártója, a lengyel PESA gyár bemutató járművét láthatják az érdeklődők a Széchenyi tér fősétányán.


Tovább...

Szeged, 2010. augusztus 30. - A Rókusi körút, a Kálvária sugárút több pontján továbbra is forgalmi változásokkal jár a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt megvalósítása. Meghosszabbított útvonalon jár a 8-as troli, a 3-as és a 2-es villamos építkezése miatt terelőúton haladhat a forgalom.
Kérjük, az óvodák és iskolák környékén nagyon figyelmesen közlekedjenek!


Tovább...

Szeged, 2010. augusztus 27. - Augusztus 30-án, hétfőn várhatóan újabb forgalmi változás lép életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden. A Kálvária sugárút Moszkvai körúti kereszteződésében lezárt munkaterületet ideiglenesen körforgalmi rendben kerülhetik ki a közlekedők.
Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

Bemutatkozik az új PESA-villamos
Szeptember 4. és 12. között az új villamosok lengyel gyártója bemutat Szegeden egy PESA-villamost, ami nagyon hasonlít azokra, amiket a város rendelt. A speciálisan Szegednek épített flotta első tagja jövő ősszel érkezik.


Tovább...

Elindult a forgalom szombaton az uniós támogatással felújított és meghosszabbított szegedi 8-as troli vonalon, ahol összesen nyolc jármű, köztük az első Szegeden épített trolibusz szállítja az utasokat.


Tovább...
Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.