imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • Szeged épülő 2-es villamos vonala lesz Magyarország első, valódi füvesített villamospályája?

  • a Pulz utcai villamosremízben új szervizcsarnok is épül, amely minden tekintetben alkalmas lesz az új villamosok vizsgálatára, javítására?

  • az 1-es és 3-as villamosvonal belvárosi szakaszán is füves vágány lesz?

image

Szeged, 2013. május 22. – Elkészült Székesfehérváron a szegedi Ikarus-Skoda troli prototípusának kocsiszekrénye, melyet tegnap Csehországba, Plzen-be szállítottak, hogy ott sor kerüljön a villamos berendezés beszerelésére.


Tovább...
image

Szeged, 2013. március 21. – Megkezdődött Székesfehérváron a szegedi Ikarus-Skoda troli prototípusának gyártása. A 13-tagú flotta legelső darabja várhatóan augusztusban érkezik Szegedre.


Tovább...

Piros színű lesz a város 13 trolibuszból álló új járműflottája – egy szavazáson így döntött a szegediek többsége. Szavazni december közepéig – személyesen, levélben vagy interneten – lehetett. A három szín – piros, zöld és sárga – közül végül a piros nyert. A város közel 3 milliárd forint értékű járműflottáját a gyártó 2014 szeptemberére szállítja le, a prototípus viszont már jövő nyáron megérkezik.


Tovább...

Szeged, 2012. október 9. – Október 11-től várhatóan november 9-ig garanciálisan javítja a kivitelező a Dugonics téri közös tömegközlekedési megálló burkolatát. A beavatkozás miatt az autóbusz és trolibuszpótló járatok nem állnak meg az érintett megállóban, a villamosok azonban igen. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!


Tovább...

Október 11-től várhatóan november 9-ig garanciálisan javítja a kivitelező a Dugonics téri közös tömegközlekedési megálló burkolatát. A beavatkozás miatt az autóbusz és trolibuszpótló járatok nem állnak meg az érintett megállóban, a villamosok azonban igen. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!


Tovább...

Szeged, 2012. október 4. – Átadták a 8 db B+R kerékpártárolót a trolibusz- és villamos végállomások közelében. A 72 millió 660 ezer forint értékű fejlesztés a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része.


Tovább...

Szeged, szeptember 26. – Szeptember 30-án vasárnap délután az 1-es villamosvonal kivitelezője garanciális javítást végez a vágányok Pulz utcai szakaszán. A munkálatok ideje alatt forgalomváltozásra kell számítani. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeptember 30-án vasárnap délután az 1-es villamosvonal kivitelezője garanciális javítást végez a vágányok Pulz utcai szakaszán. A munkálatok ideje alatt forgalomváltozásra kell számítani. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, 2012. augusztus 17. – Augusztus 21-én kedden és 22-én szerdán garanciálisan javítja a kivitelező a Dugonics téri közös tömegközlekedési megálló burkolatát. A beavatkozás miatt az autóbusz és trolibuszpótló járatok nem állnak meg az érintett megállóban, a villamosok azonban igen. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!


Tovább...

Augusztus 21-én kedden és 22-én szerdán garanciálisan javítja a kivitelező a Dugonics téri közös tömegközlekedési megálló burkolatát. A beavatkozás miatt az autóbusz és trolibuszpótló járatok nem állnak meg az érintett megállóban, a villamosok azonban igen. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!


Tovább...

Szeged, július 19. – Július 21-én szombaton és 22-én vasárnap a Kálvária sugárúton a Veres ács utcai körforgalomban garanciális javítást végez a 3-as villamosvonal kivitelezője. A munkálatok forgalomkorlátozásokkal járnak. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Július 21-én szombaton és 22-én vasárnap a Kálvária sugárúton a Veres ács utcai körforgalomban garanciális javítást végez a 3-as villamosvonal kivitelezője. A munkálatok forgalomkorlátozásokkal járnak. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, július 9. – Július 10-én, keddtől az 1-es villamosvonal garanciális javítása a Szent Ferenc utcai körforgalom északi oldalán folytatódik. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Július 10-én, keddtől az 1-es villamosvonal garanciális javítása a Szent Ferenc utcai körforgalom északi oldalán folytatódik. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...
Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.