imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • A B+R kifejezés a „bike and ride – kerékpározz és utazz” szlogenből eredő rövidítés?

  • a fejlesztés keretében 4,8 km új villamospálya épül és 18,3 km meglévő vonal újul meg?

  • Szeged épülő 2-es villamos vonala lesz Magyarország első, valódi füvesített villamospályája?

Szeptember 15-én, csütörtökön megkezdődik az 1-es villamosvonal Indóház téri felújításának harmadik üteme. Változik a forgalmi rend: a Gőz utca egyirányú, a Szent Ferenc utca kétirányú lesz, behajtani azonban csak korlátozott feltételek mellett lehet, a Galamb utcában útszűkületre kell számítani. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, szeptember 6. – Elkészült az 1-es villamosvonal garanciális javítása a Kossuth Lajos sugárút Párizsi körúti és Damjanich utcai kereszteződésében. Szeptember 7-étől, szerdától mindkét csomópont teljes szélességében járható lesz. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Elkészült az 1-es villamosvonal garanciális javítása a Kossuth Lajos sugárút Párizsi körúti és Damjanich utcai kereszteződésében. Szeptember 7-étől, szerdától mindkét csomópont teljes szélességében járható lesz. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, szeptember 1. – Szeptember 3-án, szombaton az 1-es villamosvonal rekonstrukciója miatt a Híd utca középső részét zárják le a Kelemen utcai kereszteződésben. Szeptember 5-étől, hétfőtől ismét járható lesz a Széchenyi tér Szeged étterem, Takaréktár utca, valamint bíróság és nagyposta előtti része. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeptember 3-án, szombaton az 1-es villamosvonal rekonstrukciója miatt a Híd utca középső részét zárják le a Kelemen utcai kereszteződésben. Szeptember 5-étől, hétfőtől ismét járható lesz a Széchenyi tér Szeged étterem, Takaréktár utca, valamint bíróság és nagyposta előtti része. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, 2011. augusztus 30. – Idén párhuzamosan zajlik a 4-es villamosvonal felújítása, a 2-es villamosvonal kiépítése, a Belvárosi híd újszegedi hídfőjében fekvő csomópont átépítése, az 1-es villamosvonal belvárosi szakaszának felújítása és az Indóház tér rekonstrukciója. A kivitelezők a megrendelő város kérésére igyekeznek – a tanévkezdéssel megnövekvő forgalomra tekintettel – mielőbb visszaadni a közlekedőknek a csomópontokat.


Tovább...

Idén párhuzamosan zajlik a 4-es villamosvonal felújítása, a 2-es villamosvonal kiépítése, a Belvárosi híd újszegedi hídfőjében fekvő csomópont átépítése, az 1-es villamosvonal belvárosi szakaszának felújítása és az Indóház tér rekonstrukciója. A kivitelezők a megrendelő város kérésére igyekeznek – a tanévkezdéssel megnövekvő forgalomra tekintettel – mielőbb visszaadni a közlekedőknek a csomópontokat. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!


Tovább...

Szeged, augusztus 25. – Augusztus 29-én, hétfőn három napra megváltozik a forgalomterelés rendje a Széchenyi térnél az 1-es villamosvonal vágányrekonstrukciója miatt. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Augusztus 29-én, hétfőn három napra megváltozik a forgalomterelés rendje a Széchenyi térnél az 1-es villamosvonal vágányrekonstrukciója miatt. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, augusztus 24. – Ütemezetten halad az 1-es villamosvonal garanciális javítása. Augusztus 26-án, pénteken változik a forgalmi rend a Kossuth Lajos sugárút Párizsi körúti és Damjanich utcai kereszteződésében, illetve a Rókusi csomópontban. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Ütemezetten halad az 1-es villamosvonal garanciális javítása. Augusztus 26-án, pénteken változik a forgalmi rend a Kossuth Lajos sugárút Párizsi körúti és Damjanich utcai kereszteződésében, illetve a Rókusi csomópontban. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, augusztus 22. – Augusztus 24-én, szerdán változik a félpályás forgalomterelés rendje a Híd utca és a Kelemen utca kereszteződésében. Az 1-es villamosvonal vágányrekonstrukciója a nagyposta felőli oldalon folytatódik, míg a forgalom a Kelemen utca felőli oldalon haladhat. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Augusztus 24-én, szerdán változik a félpályás forgalomterelés rendje a Híd utca és a Kelemen utca kereszteződésében. Az 1-es villamosvonal vágányrekonstrukciója a nagyposta felőli oldalon folytatódik, míg a forgalom a Kelemen utca felőli oldalon haladhat. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, 2011. augusztus 18. – A 4-es villamosvonal rekonstrukciója keretében a kivitelező elkészült a villamospálya felújításával az Anna-kút és Tarján végállomás között. Az átadási ünnepséget augusztus 20-án, szombaton délelőtt 11 órakor tartják. Déltől ismét villamosok járnak a 4-es villamosvonalon. A hétvégén több forgalmi változás lép életbe. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!


Tovább...
Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.