imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • Európa számos városában már széles körben elterjedt és kedvelt a füvesített villamospálya?

  • a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút találkozásában nem hagyományos körforgalom épült, hanem egy kör alakú, jelzőlámpás csomópont?

  • a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 20 elemből áll, és a teljes közösségi közlekedési hálózat megújul a fejlesztéseknek köszönhetően?

Szeged, 2011. február 15. – Ma délelőtt a régi felsővezeték átvágásával adta át jelképesen dr. Botka László polgármester a 4-es villamosvonal munkaterületét a kivitelező képviselőjének. A 4-es villamosvonal rekonstrukciója szakaszosan halad Tarján végállomástól az Anna-kúti csomópontig. A munkálatok tartós közúti forgalomkorlátozással egyelőre nem járnak.


Tovább...

Február 15-én, kedden elkezdődik a 4-es villamosvonal rekonstrukciója. A vágányzár miatt kedden üzemkezdettől villamospótló autóbuszok közlekednek Tarján és a Dugonics tér megálló között. A munkálatok tartós közúti forgalomkorlátozással egyelőre nem járnak.


Tovább...

Szeged, 2011. február 11. - Február 15-én, kedden elkezdődik a 4-es villamosvonal rekonstrukciója. A felújítás szakaszosan halad Tarján végállomástól az Anna-kúti csomópontig. A vágányzár miatt kedden üzemkezdettől villamospótló autóbuszok járnak Tarján és a Centrum megálló között. A 3-as, 3F és 4-es villamosok azonban továbbra is közlekednek az Anna-kút és a Kecskés, illetve a Vadaspark/Fonógyári út végállomások között. A munkálatok tartós közúti forgalomkorlátozással egyelőre nem járnak.

 


Tovább...

Szeged, 2011. január 31. – Február 1-jén, kedden üzemkezdettől ismét menetrend szerint közlekedik a 3F jelzésű villamos a Fonógyári út végállomásig. Újból járható a Textilgyári út, eredeti útvonalán közlekedik a 13 és 13A jelű autóbusz. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Február 1-jén, kedden üzemkezdettől ismét menetrend szerint közlekedik a 3F jelzésű villamos a Fonógyári út végállomásig. Újból járható a Textilgyári út, eredeti útvonalán közlekedik a 13 és 13A jelű autóbusz. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

2010. december 16-án hivatalosan átadásra került a kibővített és felújított Pulz utcai villamostelep. A 2, 3 milliárdos fejlesztés eredményeként elkészült remízt a kivitelező AH Konzorcium képviseletében Sal László vezérigazgató-helyettes adta át dr. Dózsa Gábornak, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatójának.


Tovább...

Január 19-én szerdán ismét menetrend szerint közlekedik a 3-as villamos a Vadaspark végállomásig. A Vadaspark és a Kereskedő köz megálló között átmenetileg 3F jelzésű villamospótló autóbuszok viszik az utasokat. A 3-as villamos felújított vonala január végéig munkaterület. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, 2011. január 17. - Január 19-én szerdán ismét menetrend szerint közlekedik a 3-as villamos a Vadaspark végállomásig. A Vadaspark és a Kereskedő köz megálló között átmenetileg 3F jelzésű villamospótló autóbuszok viszik az utasokat. A 3-as villamos felújított vonala január végéig munkaterület. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

 


Tovább...

December 23-án, csütörtökön a szegedi 2-es villamos vonalán várhatóan megnyitják a közúti forgalomnak a Rókusi körút Szatymazi és Körtöltés utcai csomópontját. A 3-as villamos vonalán visszaáll a közúti közlekedési rend a Kálvária sugárút Dáni utca és Londoni körút közötti szakaszán. Köszönjük türelmüket. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

Másfél éves munka eredményeként befejeződött a Pulz utcai villamostelep felújítása és bővítése. A kivitelező AH Konzorcium képviseletében Sal László vezérigazgató-helyettes adta át a remízt dr. Dózsa Gábornak, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatójának. A 2,3 milliárdos beruházás a 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt részeként valósult meg.


Tovább...

Újabb forgalomváltozás lépett érvénybe október 28-től, csütörtöktől a 2-es villamosvonal építése miatt a Rókusi körúton. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

A tervek szerint újabb forgalomváltozás lép érvénybe október 28-tól, csütörtöktől a 2-es villamosvonal építése miatt a Rókusi körúton és  a 3-as villamosvonal építése miatt a Kálvária térnél. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

Október 15-én, pénteken változik a forgalmi rend a Mars térnél: üzembe kerül a jelzőlámpás csomópont a Hajnóczy utcánál. Elkészült az SZTE Mérnöki Kar épületét méltó módon kiemelő parkosított dísztér is, megszűntetve az átmenő gépjárműforgalmat a tér ezen az oldalán. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Október 11-én, hétfőn várhatóan újabb forgalmi változás lép életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden. A módosítás miatt terelőúton járnak az érintett buszok és villamospótló buszok. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen! 


Tovább...
Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.