imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • az elektromos tömegközlekedés fejlesztési projekt keretében a megállóhelyeket úgy alakítják ki, hogy a mozgássérültek is akadálymentesen, rámpán keresztül közelíthessék meg?

  • A B+R kerékpártárolók őrzöttek és ingyenesen használhatók lesznek?

  • 1979. április 29-én indult meg városunkban a trolibusz közlekedés?

2011.02.15. Ünnepélyes munkakezdés a 4-es villamosvonalon

A régi felsővezeték átvágásával adta át jelképesen dr. Botka László polgármester a 4-es villamosvonal munkaterületét Novák Sándornak, a kivitelező MTV 4 Konzorcium képviselőjének. A február 15-én elkezdődött rekonstrukciós munkálatok első lépése volt ez, melynek keretében nyár végéig szakaszosan újítják fel Tarján végállomás és az Anna-kúti csomópont között a 4-es villamos vonalát.

 

 

A 2,35 milliárdos beruházás részeként a kivitelező először Tarján végállomás és a Glattfelder tér között távolítja el a felsővezetékeket, tartóoszlopokat és oszlopkarokat. Itt a felújítás keretében új vágány- és felsővezeték hálózat készül. Ezt követően a Glattfelder tér és az Anna-kúti csomópont közötti szakasz újul meg: itt szintén elbontják a régi vágányokat és felsővezetékeket, helyükre új sínek és felsővezetékek kerülnek. A Tisza Lajos körút folytatásához hasonlóan közös tömegközlekedési sáv készül, valamint megújul a járda és a körút aszfaltburkolata.

 

 

A 4-es villamosvonal rekonstrukciója során a kivitelező elbont és újjáépít 5452 villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát.

 


Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.