imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a járművek érkezésének adatai mobiltelefonról és internetről is elérhetőek lesznek?

  • az elektromos tömegközlekedés fejlesztési projekt keretében a megállóhelyeket úgy alakítják ki, hogy a mozgássérültek is akadálymentesen, rámpán keresztül közelíthessék meg?

  • az 1-es és 3-as villamosvonal belvárosi szakaszán is füves vágány lesz?

Szeged, 2014. január 16. – A mai napon megérkezett a harmadik Ikarus-Skoda trolibusz Szegedre. A második új jármű tegnap forgalomba állt, a 10-es trolibuszvonalon szállítja az utasokat.


Tovább...

Szeged, 2013. december 20. – Beindul a forgalom pénteken 15.58 órakor az új 10-es trolibuszvonalon. Üzemzárásig a tarjáni Víztorony tér és a Klinikák végállomás között közlekedő járaton ingyenes az utazás. A vonalat az új szegedi troliflotta prototípusa avatja fel, a többi 12 jármű folyamatosan áll forgalomba.


Tovább...

Szeged, 2013. október 18. – Jogerősen 415 millió 465 ezer forint kötbért ítélt meg Szegednek a bíróság a 2-es villamosvonal kivitelezőivel szemben. A pénzt az önkormányzat használhatja fel. A Szeged Pólus Nonprofit Kft. a továbbiakban is minden eszközzel fellép a beruházások indokolatlan késedelmével szemben.


Tovább...
image

Szeged, 2013. szeptember 20. – Bemutatkozott péntek délben a sajtónak Szeged új trolibuszának prototípusa. A Széchenyi téren péntek 16 óráig a szegediek is megtekinthetik a járművet.


Tovább...

Pénteken napközben több szegedi csomópontban változik a jelzőlámpák programozása a tömegközlekedési járművek előnyben részesítése érdekében. Az érintett csomópontok a Csongrádi sgt., József A. sgt., Kossuth L. sgt., Petőfi sgt., Rókusi krt., Római krt. és a Párizsi krt. útvonalakon találhatók. Kérjük ne megszokásból közlekedjenek, fordítsanak külön figyelmet a jelzőlámpákra!


Tovább...

Szeged, 2013. szeptember 18. – Pénteken napközben több szegedi csomópontban változik a jelzőlámpák programozása a tömegközlekedési járművek előnyben részesítése érdekében. Az érintett csomópontok a Csongrádi sgt., József A. sgt., Kossuth L. sgt., Petőfi sgt., Rókusi krt., Római krt. és a Párizsi krt. útvonalakon találhatók. Kérjük ne megszokásból közlekedjenek, fordítsanak külön figyelmet a jelzőlámpákra!


Tovább...

Augusztus 31-én és szeptember 1-jén az Anna-kútnál garanciális javításokat végez a kivitelező a villamospályán és az útburkolatban. A hétvégén ezért a 8-as trolibusz és a 10-es, 20-as autóbuszok ideiglenes megállókat használnak. A villamos- és a közúti közlekedés nem változik. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Augusztus 31-én és szeptember 1-jén az Anna-kútnál garanciális javításokat végez a kivitelező a villamospályán és az útburkolatban. A hétvégén ezért a 8-as trolibusz és a 10-es, 20-as autóbuszok ideiglenes megállókat használnak. A villamos- és a közúti közlekedés nem változik. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Július 8-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan valamivel több, mint 1 hónapig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, július 5. – Július 8-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan valamivel több, mint 1 hónapig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Vágányzárral járó garanciális javítási munkálatok miatt 2013. július 6-án (szombaton) üzemkezdettől várhatóan 2013. július 13-án (szombaton) üzemzárásig a 2-es villamosvonalon pótlóbuszok és villamosok közlekednek.

 


Tovább...
image

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség az idén már másodszor hirdette meg KlímaSztár elnevezésű programját, amelyen a legjobban megvalósított helyi éghajlatvédelmi fejlesztéseket ismerte el. A felhívásra 14 település pályázott, amelyből a zsűri 4 település pályamunkáját díjazta: Szeged az Agóra építésével, a színház korszerűsítésével és a villamosprojekt megvalósításával érdemelte ki az elismerést.


Tovább...

A kivitelező garanciális javítás keretében június 25-től elkezdi az útburkolatba épített ledes futófények javítását a Kossuth L. sgt.-Rókusi krt. csomópontban. Ezért átmenetileg jelzőlámpa nélküli egysávos körforgalomként használható a csomópont. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, június 21. – A kivitelező garanciális javítás keretében keddtől elkezdi az útburkolatba épített ledes futófények javítását a Kossuth L. sgt.-Rókusi krt. csomópontban. Ezért átmenetileg jelzőlámpa nélküli egysávos körforgalomként használható a csomópont. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...
Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.