imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a 2-es villamos szárnyvonal az útkereszteződések kivételével teljesen füvesített pályával épül?

  • az 1-es és 3-as villamosvonal belvárosi szakaszán is füves vágány lesz?

  • 1879-ben Werner Siemens mutatta be egy berlini kiállításon az első olyan villanyhajtású vasutat, mely az áramot áramszedő segítségével egy erre a célra épített vezetékből nyerte?

Szeged, 2010. május 31. - A mai napon megkezdődött Rókusi csomópont átvételi folyamata. A mai naptól minden irányban használható a kereszteződés. A jelzőlámparendszer beüzemelése a hét folyamán történik meg. Az autóbuszok már használatba vették a kereszteződést; útvonaluk és megállójuk visszakerült a régi, megszokott helyre. A tervek szerint a tranzitforgalmat június közepén engedik vissza eredeti útvonalára. A csomópont várhatóan pár hétig próbaüzemben működik. A terelőútvonalak tábláit és útburkolati jeleit fokozatosan szüntetik meg. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

2010. május 28., Sajtóközlemény
Szeged, 2010. május. 28. - Vasárnap üzemkezdettől építik az új 10-es trolivonal felső vezetékét Szegeden, a nagykörút és a Csongrádi sugárút kereszteződésében. A fejlesztés a járműforgalmat az éjszakai órákban érinti. Az 5-ös és 9-es trolik vonala rövidül; a Bartók tér és Makkosház között trolipótló buszok viszik az utasokat. A felső vezetéképítés előreláthatólag 3 hétig tart.


Tovább...

Amit a közlekedőknek tudni kell a jelzőlámpás körforgalomról:


Tovább...

2010. május 8., Sajtóközlemény

Szeged, 2010. május 8. - Május 9-én, vasárnap reggel üzemkezdettől ismét közlekedik Szegeden az 1-es villamos.


Tovább...

2010. április 28. Sajtóközlemény.
A megrendelő Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatást kért az 1-es villamosvonal rekonstrukcióját végző konzorciumtól


Tovább...
image

Sajtóközlemény, 2010. április 22.
A Botka László polgármester által tavaly aláírt, 9 db PESA 120NA típusú villamos beszerzésére vonatkozó szerződésben egyetlen nyitott pont maradt, a villamos színe, melyet a szegediek eldöntöttek. Április 15-én lezárult a szavazás a Délmagyarország honlapján.


Tovább...

Sajtóközlemény, 2010. április 22.

Szeged, 2010. április 22. - Április 24-étől, szombattól ki kell kerülni a Boldogasszony sugárút Szent Ferenc utcai csomópontját, mert előreláthatólag két hétig a körfogalom Bem utcai részén a végleges burkolatot készítik. Autóval a Boldogasszony sugárút és a Bem utca között mindkét irányban a Galamb utca-Indóház tér-Gőz utca felé kell kerülni. A körforgalom egy sávján csak az autóbuszok hajthatnak át; változik a megállók helye is. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

2010. 04. 19.

Kipróbáltuk, milyen lesz a 8-as trolin utazni, ha nyár közepén a Dugonics tértől a klinikák felé is közlekedik. Csendben, zökkenőmentesen utaztunk. A 8-as vonal első bővítése háromszor annyi utast vonzott, most a város 7. legforgalmasabb járata.


Tovább...

Szeged, 2010. április 15. - Új szakaszához érkeztek a szegedi 8-as trolivonal meghosszabbításának munkálatai. Csütörtökön a tervek szerint időszakos útlezárásra kell számítani aszfaltozás miatt a Vitéz utcában. Péntektől jelentős és végleges forgalmi rend változások lépnek életbe a két utcában. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Sajtóközlemény, 2010. április 9.

Szeged, 2010. április 9. - Április 12-étől, hétfőtől új terelőútvonalon kell közlekedni a Rókusi csomópont környezetében a Pulz és Vásárhelyi Pál utcai útzár miatt. Újdonság, hogy a közlekedők két új irányból áthajthatnak a Rókusi csomóponton, és az eredeti forgalmi rend szerint használhatják a Kossuth Lajos sugárút nagy részét. Az 1-es villamosvonal továbbra is munkaterület, útszűkületekre kell számítani. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Sajtóközlemény, 2010. április 7.

Szeged, 2010. április 7. - Új szakaszába lép az 1-es villamosvonal felújítása, amely jelentős forgalomváltozásokkal jár. Április 9-től, péntektől a helyi személygépjármű forgalom és a tömegközlekedés ismét az eredeti rend szerint haladhat a Kossuth Lajos sugárúton a Damjanich utcáig. Április 12-étől, hétfőtől pedig új terelőútvonalon kell közlekedni a Rókusi csomópont környezetében. Az 1-es villamosvonal továbbra is munkaterület, útszűkületekre kell számítani. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

2010. 04. 07.

Győztest hirdettek a miskolci villamospályázaton, és most drukkolnak, hogy a vesztesek ne támadják meg az eredményt, ahogy Debrecenben történt. A három nagyváros közül csak Szegeden vannak - most már - sínen a fejlesztések.


Tovább...

Szeged - Költséges és bonyolult megépíteni Szegeden a rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát, de mindenképpen megéri. Az M43-as átadása után is kell a nagy áteresztőképessége, emellett gyors és biztonságos – állítja a tervező. Óránként 5500 járművet kell átengednie. Május végére készül el.


Tovább...

2010. 03. 19.

Szeged - 2010. március 22. hétfő hajnalban az 1-es villamosvonal következő építési üteme miatt módosul a terelés a Kossuth Lajos sugárút és a Párizsi körút kereszteződésében. Kérjük, nagyon figyelmesen vezessenek!


Tovább...
Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.