imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • Szeged első alacsonypadlós trolibusza egy Škoda 21Tr típus volt?

  • az 1-es és 3-as villamosvonal belvárosi szakaszán is füves vágány lesz?


Szeged, június 29. – Július 2-ától, hétfőtől az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakaszának garanciális javítása a Szent Ferenc utcai körforgalomban folytatódik. A forgalmat jelzőlámpa irányítja a javítási munkálatok ideje alatt. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Július 2-ától, hétfőtől az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakaszának garanciális javítása a Szent Ferenc utcai körforgalomban folytatódik. A forgalmat jelzőlámpa irányítja a javítási munkálatok ideje alatt. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, június 19. – Június 16-tól új munkarend szerint történik az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakaszának garanciális javítása. Bontási munkálatokat este 10 óra után a kivitelező A-Sz-E Konzorcium nem végez. A forgalom folyamatos haladhat a munkálatok ideje alatt. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, 2012. május 26. – Május 26-án, szombaton felavatták Szeged 9-tagú új villamosflottáját, amely határidőre megérkezett. Az ünnepségen bemutatkozott a város villamosparkja is. A legfiatalabb Swing Szeged típusú járművek a szükséges próbaút és műszaki vizsga után rövidesen utasokat is szállítanak majd.


Tovább...

Szeged, május 25. – Május 29-én, kedden elkezdődik az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakaszának garanciális javítása. A forgalom folyamatos haladhat a munkálatok ideje alatt. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, 2012. május 23. – Május 22-én, kedden éjfélkor megérkezett Szegedre a kilencedik SWING Szeged villamos. Ezzel határidőre megérkezett a teljes új járműflotta. Az ünnepélyes avatásra május 26-án 15 órakor kezdődő rendezvényen kerül sor a Széchenyi téren.


Tovább...

Szeged, 2012. március 30. – A napokban sikeresen letette a vizsgát a negyedik és az ötödik SWING Szeged villamos. Az új járművek előreláthatólag jövő héttől menetrend szerint közlekednek az új 2-es villamosvonalon.


Tovább...

Szeged, 2012. február 23. – Március 3-án, szombaton üzemkezdettől elindul a menetrend szerinti közlekedés az új 2-es villamosvonalon Rókus és az Indóház tér között. Elindításával Szeged közösségi közlekedési vonalhálózata jelentős mértékben módosul. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Március 3-án, szombaton üzemkezdettől elindul a menetrend szerinti közlekedés az új 2-es villamosvonalon Rókus és az Indóház tér között. Elindításával Szeged közösségi közlekedési vonalhálózata jelentős mértékben módosul. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Szeged, 2012. január 30. – Január 29-én, vasárnap éjfélkor megérkezett Szegedre a második SWING Szeged villamos. A jármű az átvétel és a néhány napos próbajárat után levizsgázhat. A héten előreláthatólag a flotta harmadik tagja is befut. A három jármű a vizsga teljesítése után – a prototípus típusengedélyével –a tervek szerint még februárban forgalomba áll. A flotta többi tagja május végéig érkezik meg.


Tovább...

Szeged, 2011. december 13. – A 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében a kivitelező elkészült a villamospálya felújításával az Anna-kút és az Aradi vértanúk tere között, befejeződött az Indóház tér átépítése. Az átadási ünnepséget december 15-én, csütörtök délután 16 órakor rendezik az Indóház téren. Fél öttől visszaáll a teljes vonalon a villamosforgalom. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!


Tovább...

A 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében a kivitelező elkészült a villamospálya felújításával az Anna-kút és az Aradi vértanúk tere között, befejeződött az Indóház tér átépítése. Az átadási ünnepséget december 15-én, csütörtök délután 16 órakor rendezik az Indóház téren. Fél öttől visszaáll a teljes vonalon a villamosforgalom. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!


Tovább...

Szeged, november 18. –Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója ütemezetten halad, november 19-étől, szombattól ismét átjárható a Somogyi utca. A munkaterület mellett kisebb korlátozásokra még számítani kell. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója ütemezetten halad, november 19-étől, szombattól ismét átjárható a Somogyi utca. A munkaterület mellett kisebb korlátozásokra még számítani kell. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...
Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.