imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • Szeged első alacsonypadlós trolibusza egy Škoda 21Tr típus volt?

  • a jelenlegi trolibusz hálózat 2011-re 3,7 km-mel gyarapszik?

  • a 2-es villamos szárnyvonal az útkereszteződések kivételével teljesen füvesített pályával épül?

Szeged, 2010. augusztus 12. - A tervek szerint augusztus 14-én, szombaton elindul a trolibusz-közlekedés a szegedi 8-as troli kibővített vonalán, a Klinikákig. A 2-es villamosvonal építési munkálatai miatt további forgalomváltozásokra kell számítani a troliközlekedésben. Köszönjük türelmüket! Jó utat kívánunk!


Tovább...

Szeged, 2010. augusztus 6. - A tervek szerint augusztus 8. vasárnaptól egy hétig próbajárat közlekedik a 8-as trolibusz vonalán. Ugyancsak vasárnaptól több forgalmi változás lép életbe az érintett utcákon. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

A tervek szerint július 29. csütörtöktől szeptember elejéig az új rókusi 2-es villamosvonal vágányépítési munkálatai miatt forgalomváltozásra kell számítani a Rókusi körút Vértói úti csomópontjában és a troliközlekedésben.
Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

Fokozatosan vehetik birtokba a helyi közlekedés résztvevői Szegeden az elkészült új Rókusi csomópontot. A többsávos, jelzőlámpás körforgalom  a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút találkozásánál egyelőre próbaüzemben működik. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...

Július 24-én, szombaton és 25-én vasárnap ismét egész nap trolipótló buszok viszik az utasokat Szegeden a 9-es vonal Széchenyi tér és a Lugas utcai végállomás közötti szakaszán. Folytatódik az új 10-es trolibusz vonal felső vezetékének építése.


Tovább...

Szeged, 2010. július 19. - Várhatóan szerdán elkezdi a kivitelező az új 2-es villamosvonal építési munkáit a Rókusi körút Tesco és Kisteleki utca közötti szakaszán, ahol a sínek a körút közepén haladnak majd. Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

Július 17-én, szombaton és 18-án vasárnap egész nap trolipótló buszok viszik az utasokat Szegeden a 9-es vonal Széchenyi tér és a Lugas utcai végállomás közötti szakaszán. Szerelik az új 10-es vonal felső vezetékét.


Tovább...

 

Szeged, 2010. július 15. - Július 17-én, szombaton és 18-án vasárnap egész nap trolipótló buszok viszik az utasokat Szegeden a 9-es vonal Széchenyi tér és a Lugas utcai végállomás közötti szakaszán. Szerelik az új 10-es vonal felső vezetékét.


Tovább...

 

Szeged, 2010. július 6. - Az új 2-es villamosvonal építési munkái a Csáky utca után a Rókusi körút és a Vértói út kereszteződésében folytatódnak. Várhatóan csütörtöktől szombatig nem fognak működni a jelzőlámpák a kereszteződésben. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

2010. július 2. - A 2-es villamosvonal építési munkái miatt a jövő héten várhatóan hétfőtől szerdáig a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében nem fognak működni a jelzőlámpák. Várhatóan keddtől péntekig a Csáky utcába egyáltalán nem lehet majd behajtani a Rókusi körútról. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!


Tovább...

Szeged, 2010. június 25. - Várhatóan vasárnap üzemkezdettől ismét a régi megszokott rendben járnak az 5-ös és 9-es trolibuszok Szegeden. Elkészült az új 10-es trolivonal felső vezetéke a nagykörút és a Csongrádi sugárút kereszteződésében.


Tovább...

Június 16-án, szerdán elkezdődik a 3-as villamosvonal rekonstrukciója Szegeden. Ennek előkészítéseként hétfőtől egyirányú lesz a Béke utca, és csak a menetirány szerinti jobb oldalon lehet parkolni. Az őszig tartó felújítás vágányzárral és jelentős forgalomkorlátozással jár.


Tovább...

Június 11-én, pénteken visszaáll a tervek szerint az 1-es villamosvonal-rekonstrukció előtti eredeti forgalmi rend Szegeden. A tranzitforgalom újra a Kossuth Lajos sugárúton közlekedik az új Rókusi csomópont többsávos, jelzőlámpás körforgalom érintésével.


Tovább...

2010. 06. 03.

Fokozatosan vehetik birtokba a helyi közlekedés résztvevői Szegeden az elkészült új Rókusi csomópontot. A többsávos, jelzőlámpás körforgalom a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút találkozásánál egyelőre próbaüzemben működik. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Tovább...
Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.