imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a villamos elődje a ló vontatta lóvasút volt?

  • az elektromos tömegközlekedés fejlesztési projekt keretében a megállóhelyeket úgy alakítják ki, hogy a mozgássérültek is akadálymentesen, rámpán keresztül közelíthessék meg?

  • a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút találkozásában nem hagyományos körforgalom épült, hanem egy kör alakú, jelzőlámpás csomópont?

2010. 03. 19.
Szeged - 2010. március 22. hétfő  hajnalban az 1-es villamosvonal következő építési üteme miatt módosul a terelés a Kossuth Lajos sugárút és a Párizsi körút kereszteződésében. Kérjük, nagyon figyelmesen vezessenek!


Tovább...

Sajtóközlemény . 2010. március 17.
2010. március 17-én, szerdán Szegeden Sal László vezérigazgató-helyettes, a kivitelező AH Konzorcium képviseletében átadta a Pulz utcai villamostelep új szervizcsarnokát Botka László Szeged Megyei Jogú Város polgármesterének. Az összesen 2,3 milliárd forintos remízfejlesztés a 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része.


Tovább...

Szeged - Épül a város legújabb villamosvonala, a rókusi 2-es. Az Indóház téri végállomástól a Kossuth Lajos sugárúton és a Rókusi körúton át a Csongrádi sugárútig közlekedik majd. Útvonalát műszaki és forgalomszámlálási adatokra alapozva alakították ki.


Tovább...

2010. 03. 17.

Szeged - Kedden építeni kezdi az új, 2-es villamos vonalát a kivitelező Szeged Villamos 2 Konzorcium a Rókusi körút Csáky utca és Vértói út közötti zöldterületen. Az építkezés sem a lakóházak előtti szervizúton, sem a Rókusi körúton nem jár forgalomkorlátozással.


Tovább...

2010. március 5. Sajtóközlemény

Meghosszabbítják a 8-as troli vonalát Szegeden a klinikák felé. Az új szakaszon 5 trolibusz megálló lesz, melyből 2 kialakítása hétfőn kezdődik a Tisza Lajos körúton. Emiatt a Honvéd téri templom oldalában és az Aradi vértanúk terén, a Hősök kapuja mellett a parkolóban parkolási tilalomra, az érintett járda- és közút szakaszokon forgalomkorlátozásra kell számítani a következő hetekben.


Tovább...

Sajtóközlemény, 2010. február 27.

Meghosszabbítják a 8-as troli vonalát Szegeden a klinikák felé. A fejlesztés része, hogy kedden reggel félpályás útlezárás lép életbe a Vitéz utcában, előreláthatólag 3 hétre.


Tovább...

2010. február 15., Sajtóközlemény

Szeged - 2010. február 16-án hajnaltól az 1 es villamosvonal következő építési üteme miatt módosul a terelés a Kossuth Lajos sugárút és Párizsi körút kereszteződésében. A főút továbbra is kétszer két sávos marad. A rendőrség felé a két sáv egymás mellett halad holnaptól, míg a Mars tér felé a két sáv munkaterületet kerül ki balról, illetve jobbról. Kérjük, nagyon figyelmesen vezessenek!


Tovább...

2010. 02. 15.

Szeged - Szeged megszokott 10-es buszjáratán trolibusz viszi majd az utasokat, ha jövőre megérkeznek a vadonatúj járművek. Megszűnik a megálló a Novotelnél és a Honvéd téri végállomása is – lesz viszont 5 új megállója a klinikák és iskolák felé.


Tovább...

Szeged - Kedden építeni kezdi az új, 2-es villamos vonalát a kivitelező Szeged Villamos 2 Konzorcium a Rókusi körút Csáky utca és Vértói út közötti zöldterületen. Az építkezés sem a lakóházak előtti szervizúton, sem a Rókusi körúton nem jár forgalomkorlátozással.


Tovább...

2010. január 15. Sajtóközlemény

Szeged - Január 15-én nem került sor az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakasz átvételének lezárására, mivel a kivitelező A-Sz-E Konzorcium az üzemeltetés feltételeként meghatározott munkarészeket nem tudta elvégezni. A megrendelő Szeged város kötbér fizetésére kötelezi a kivitelezőt.


Tovább...

2010. 01. 07.

Szeged Város Önkormányzata vissza nem térítendő támogatást nyújt a városfejlesztési projektek területén tevékenykedő vállalkozásoknak árbevétel-kiesésük kompenzálására.


Tovább...

Forrás: Népszabadság

A kivitelező nyolc hónap halasztást kért, s kötbért fizethet.
A karácsonyi ünnepek előtt teljesen bedugult Szeged, mert nem készült el határidőre sem a rókusi csomópont, sem az M43-as autópálya elkerülő szakaszának első üteme. A Balkánra tartó kamionok és a vendégmunkások áradata órákig araszol át a felbontott városon, ahol az építkezéseken alig folyik munka.


Tovább...

2009. 12. 28.

Ma reggel felbontotta a szegedi 1-es villamosvonal rekonstrukcióját végző kivitelező a Kossuth Lajos sugárút és Párizsi körút kereszteződését. A munka előreláthatólag három hétig tart. Emiatt a forgalmat nem terelik messzebbre, hanem ugyanott, a kereszteződésben "húzzák szét" a nagykörút sávjait.

Kérjük, óvatosan közlekedjenek!

 


Tovább...

Sajtóközlemény, 2009. december 22.

Két ünnep között, az időjárástól függően előreláthatólag december 28-ától három hétre az 1-es villamosvonal vágányépítői veszik birtokukba a szegedi Kossuth Lajos sugárút és Párizsi körút kereszteződését. Két ütemben építik az új síneket, emiatt a főút két sávját először az egyik, majd a másik irányban kiterelik oldalra. Ehhez elkészült a Kossuth Lajos sugárút két oldalán az új vágányok egy-egy rövid szakasza, és elbontották a járdaszigeteket. Ezen áthaladva kerülhetik el a járművek a nagykörút felbontott szakaszát. Kérjük, óvatosan vezessenek!


Tovább...
Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.