imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a beszerzési pályázaton nyertes lengyel PESA Bydgoszcz SA villamosai 201 utas befogadására alkalmasak?


  • a 2-es villamos szárnyvonal az útkereszteződések kivételével teljesen füvesített pályával épül?

Szeged - 2009. december 10.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szeged Villamos 2 Konzorcium ma ünnepélyes keretek között aláírta az új 2-es villamos vonal kiépítésére kiírt kiviteli szerződést, amely a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében jövőre valósul meg.


Tovább...

Forrás: Délmagyarország, 2009. 12. 09.

Végigment a villamos a Boldogasszony sugárúti új síneken – tegnap először. Ma várhatóan eldől, mikor kezdi hivatalosan átvenni a város, addig ugyanis kötbérezi a kivitelezőt. Villamosok még nem, az autósok azonban hamarosan visszatérhetnek.


Tovább...

December 4., Délmagyarország

A módosított határidőre, december 4-ére, vagyis mára sem készül el a szegedi 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakasza. A város nem kér a kifogásokból, szombattól kötbérez.


Tovább...

Sajtóközlemény, 2009. november 27.

Szeged MJV Közgyűlésének Pénzügyi Bizottsága elfogadott egy határozati javaslatot, melynek célja a városban a nagy beruházások által érintett területeken - az építkezés folyamata miatt - negatívan érintett vállalkozások kompenzációjára vonatkozik - nyilatkozta Virág András, a Pénzügyi Bizottság elnöke.


Tovább...

Délmagyarország, 2009. november 23.

Két hónapot csúszik a szegedi 1-es villamos pályakorszerűsítése akkor, ha a város által engedélyezett, módosított határidőt betartják az építők. Korábban a kivitelező hosszított műszakot, hétvégi munkát ígért. Végigmentünk a vonalon, és láttuk, hogy nem tartja be ígéretét.


Tovább...

Délmagyarország, November 19.

Nagy csata van az 1-es villamos vonalának építési határideje körül: a kivitelező az eredeti tervhez képest plusz három hónapig még építene, csak jövő áprilisban fejezné be a munkát – december vége helyett. Az önkormányzat most bekeményített: február végére el kell készülnie minden szakasznak, különben kötbérez.


Tovább...

November 14.

Szeged - Sínen van a vágányfektetés a szegedi Boldogasszony sugárúton; sikerült az újabb alapozás tesztje. Négy hét csúszással december elejére elkészülhet az 1-es villamos új pályája a Hősök kapujától a Szent Ferenc utcáig.


Tovább...

Sajtóközlemény, 2009. november 11.

November 11. (szerda) este 8 órától éjfélig közvilágítási oszlopokat emelnek ki Szegeden a Rókusi csomópont Rókusi körúti oldalán. Az 1-es villamosvonal korszerűsítéséhez tartozó munkálatok miatt erre az időszakra egy sávra szűkül a forgalom a kereszteződésben. A közlekedőket jelzőlámpa irányítja. Néhány alkalommal 5-10 percre teljesen lezárják a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút kereszteződését.

Forrás: Délmagyarország, 2009. 11. 07.

Szeged - Megkérdeztük a szegedi 1-es villamosvonal korszerűsítését végző kivitelezőt, miért nem dolgoznak többen és többet, hogy mihamarabb visszaadhassák a forgalomnak a város főútjait.


Tovább...

Forrás: Délmagyarország, 2009. 11. 04.

Szeged - A decemberi határidőhöz képest most, félidőben már biztos, hogy csúszik a szegedi 1-es villamos új pályájának átadása, és késik a nagykörforgalom építése is a rókusi csomópontban. Hogy mekkora lesz a csúszás, még nem lehet tudni.


Tovább...

Sajtóközlemény, 2009. október 22.

Aláírta a szerződést a szegedi önkormányzat új villamosok szállítására a lengyel PESA Bydgoszcz SA céggel. A 9 darabos flotta prototípusa 24, az utolsó darabja 32 hónapon belül érkezik Szegedre. Vételáruk összesen 16 millió euró.


Tovább...

Sajtóközlemény, 2009. október 20.

Elkezdik meghosszabbítani a 8-as troli vonalát Szegeden a klinikák felé. A fejlesztés várhatóan tavaszra készül el, a munka ideiglenes forgalomkorlátozással jár.


Tovább...

Forrás: Délmagyarország, 2009. 10. 20.


Meghosszabbítják a 8-as troli vonalát a klinikák felé, további korlátozásoknak nézünk elébe a napokban Szeged belvárosában. Ez újabb része a tömegközlekedési projektnek: állítólag csöndes trolit és biciklisávot hoz, de parkolóhelyeket visz.


Tovább...

Forrás: Délmagyarország, 2009. 10. 10.

Szeged - Az eddigi legnagyobb szegedi körforgalom a Kossuth Lajos sugárút rókusi csomópontjában készül; abban jelzőlámpák irányítják majd a 3, 4 vagy 5 sávon közlekedőket.


Tovább...
Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.